torstai 7. lokakuuta 2010

kahden viikon päästä olen jo kotona

aaah, lentoliput hoidettu. Eli 20.10 lähtee lento 19.00 genevestä ja vaasaan laskeudun 00.50, viisi päivää suomea ja tiistaina aamulennolla takaisin. Odotan! Mutta samalla pelkään että lähtö takaisin tulee olemaan vaikea. Odotan niin että näen Väinön ! Ja tietty kaikki muut. Ja sitä että tulen ymmärtämään kaiken, eikä tarvitse kantaa sanakirjaa mukana joka paikassa tai miettiä kuinka väärin lausuu. Ja saan bussi ja junataukoa!

Tuntuu taas paremmalta, opiskelin ranskaa eilen aamulla hulluna, 2,5 h sanoja. Illalla oli ranskantunti joka meni paremmin kun maanantaina. Nyt mulla on 8 h ranskaa takana ja läksyjä olen tehnyt yhteensä vähintään 3h/viikko. En oo ikinäikinä käyttänyt niin paljon aikaa läksyihin, ei edes vaikka mulla on ollut pahimmillaan 7 ainetta 4 h viikossa. Haha. Mutta ranskan sanavarastoni on laajentunu ainakin 20 kertaisesti näiden kahden viikon aikana, välillä ymmärrän jopa oikeasti sanoja kun ihmiset puhuu. Oon myös opiskellut itsekseni ranskansanakirjastani lauseita, se on nerokas ! Viimeset 100 sivua on verbejen taivutusta, lauseita, numeroita jne. Pitää vielä selvittää viikonpäivät niin alan olla jo aika perillä perus sanoista !

Mitä muuta, pariisin matka lähestyy, enään 5 viikkoa. Suunnittelu täydessä vauhdissa, siitä tulee varmasti hieno reissu!

Viikonloppukin on pian ja mietin tosissani että en tekisi yhtään mitään. Ei huvita. Ja mulla on tipaton lokakuu menossa. Saattaa olla että meen pariksi tunniksi näyttäytymään etten ihan erakoidu mutta kotiin lähden viimeistään 23.25 junalla niin ei tarvi odottaa yöjunaa 01.45 saakka, tai aamujunaa/bussia 05.15 saakka. Olen unen tarpeessa. Ja toisaalta rahatkin on loppu:D

Ainiin, sain työlupani, liila paperilappu jota pitää kuljettaa mukana joka paikassa. Olen laillisesti täällä nyt:)!

Nyt sais seuraavat 2 viikkoa hujahtaa nopeasti, kiitos.

6 kommenttia:

  1. Hördu, är det planet som är i Vasa 00.50 ett som kommmer ifrån Hesa? För isf är vi på samma plan :-D

    /Hanna

    VastaaPoista
  2. haha, vad roligt !! :D Det är samma !

    VastaaPoista
  3. Då är du säkert också i Hesa lite innan? Vi lär nämligen också vara det :-) Vi kanske kan ta en fika som man säger på svenska? :)

    /Hanna

    VastaaPoista
  4. Oj nej vad kul, jag vill o flyga med samma plan så sku jag o va med på er flygträff :)

    VastaaPoista
  5. 55 minuter har jag på mej:) Fika blir perfekt om de har upp något den tiden på natten ! ååh vad jag längtar:D

    Du kanske jenny borde ta tåget till helsingfors och flyga med oss;)

    VastaaPoista
  6. Det är typ också den tiden vi har på oss! Och ja Jenny, ta tåget och kom du också :-D



    /Hanna

    VastaaPoista