tiistai 22. helmikuuta 2011

Aikuisten asiaa

Olin jo menossa nukkumaan eilen illalla kun tarkastin facebookin ja Jenni oli kirjottanut viestin että hänellä on aikuisten asiaa nyt chattiin. Jenni oli miettinyt mun tulevaisuutta ja opiskeluja. Että mun kannattaisi yrittää pääsykokeiden kautta jo tänä vuonna ja hän uskoo siihen että kyllä pääsisin sisään. Jenni on paras !

Tämä sai mut miettimään, mulla olisi 3 kk ja pari päivää aikaa turun oikeusnotaari pääsykokeisiin.. Olen jo lukenut kirjat viime keväällä. Tosin nyt mulla ei oo kirjoja täällä, enkä niitä sveitsistä löytäisikään. Menisi ainakin ja vähintään viikko hukkaan ennenkun saisin ne ja aikaa on täällä melko rajoitetusti, työpäiväni on suht pitkiä. Toisaalta tuntuisi hirveen turhalta lentää pääsykokeisiin ja takaisin vain epäonnistuakseen. Ja pelkään että en mitenkään voisi itsevarmana niihin mennä jos lukisin täällä.

Ensi viikolla alkaa yliopistohaut. Ongelman muodostaa se että lähes kaikkiin ellei tasan kaikkiin Suomen koulutuksiin on joko pääsykokeet tai haastattelut. Tää tuntuu erittäin vaikealta koska täältä ei noin vaan tulla niihin kokeisiin. Ruotsiin pistän b-suunnitelmana hakuja, mutta siellä kiinnostaa vain Tukholma.

Mieluiten haluaisin Vaasaan tällä hetkellä, ikävöin varmasti äitiä, isiä, kavereita ja vaasaelämää enemmän kun ne ikävöi mua : D

Eikun nyt tuli vähän vääriä tietoja, eli ruotsiin alkaa ens viikolla haut, suomeen kahden viikon päästä. Tarkastin kirjat ja 2 on samaa kun viimevuonna, yks uusi. Grunden för god förvaltning ei ole enään mukana ja se oli se kirja joka upotti mun toivot. Ne kaksi muuta oli ymmärrettäviä ja enemmän praktiska.

Gaah. Mielipiteitä?

4 kommenttia:

  1. täytyisi kai näin isän ominaisuudessa sanoa, että varmasti kannattaisi jo lukea tänä vuonna, ettei aikaa mene hukkaan. ota kuitenkin huomioon, että jo viime vuonna näit, miten paljon läpimeno vaatii. vaikka fiksu oletkin :), niin valitettavasti talangilla ei taida läpi meno onnistua, vaan se perustuu työhön ja ulkoaoppimiseen + luetun soveltamiseen. Jos siis lähetän kirjat sinne, niin sinulta menee pilalle aika sveitsissä, kun iltaisin yrität lukea, stressiä ja rahaa pääsykoematkaan ja läpimeno ei turkuun ole lainkaan varmaa. sitä paitsi vuosi ei elämässä ole mitään, jos vuosia saa useamman elää... otat tämän vuoden opin kannalta eli opit elämää, kulttuuria ja ennen kaikkea kieltä, niin ei tarvi aikaa katua. se tuo bonusta jatkoon. jos siis turkuun oikeusnotaarin tutkintoa haluat lukemaan, niin ensi vuonna luet päätoimisesti kolme kuukautta ja se on siinä. toivottavasti ymmärsin oikein tämän mielipidekyselyn. olen kyllä ennenkin kertonut mitä mieltä olen, vaikka se ei ehkä kiinnosta :).

    terv

    isä

    ps. olikohan tämä kovin vastuuton isäkommentti...

    VastaaPoista
  2. Kiitos, juuri sun mielipidettä kaipasinkin ! Ehkä on hyvä kommentoida vastuuttoman isäkommentin silloin tällöin:) Pysyn siis alkuperäisessä suunnitelmassa ja yritän keskittyä ranskankieleen ja ensi vuonna luen itseni vaikka väkisin sisään:) Kiitos !

    VastaaPoista
  3. Hej,

    Håller med pappa, tror att det skulle bli lite onödigt mycket stress om du skulle försöka pressa på överbliven tid, samt att då skulle du ju missa helt att du är utomlands. Tror att det inte heller skulle vara så roligt att hela tiden ha press på sig att måste läsa måste läsa.. Ta nu bara lugnt detta år o så pressar du sedan nästa. Hinner nog jobba o studera fast du har två mellanår. Kostnadsmässigt skulle de ju oxå vara trist om du inte skulle slippa in o ha använt dina pengar på att resa till Åbo, tänk istället skulle du ha kunnat använda pengarna till att åka till nånstans i Europa där du inte varit förr. Plus att Mandi lovade att komma o hjälpa o söka reda på inträdesplatsen igen ;)

    Vad har du för onda tankar om God Förvaltning? Den hade man rejäl nytta av under studietiden, fick en 4 i förvaltningsrättskursen genom att bara repetera God Förvaltning o fick t.o.m invävt samma bok i gradun om företagssanering, det du e rejäla saker :D

    VastaaPoista
  4. Jaa, ni har nog rätt! Haha, tur att mandi är frivillig, hjälp lär behövas;)

    Grunden för god förvalting var rätt mycket flum för mej och jag förstod den inte alls lika bra som de andra. Turen har ju jag att du kan den innan och utan så ifall den är med nästa år så har jag hjälp att få:)

    VastaaPoista