torstai 30. syyskuuta 2010

Siinä meni syyskuu, kolmas kuukausi Sveitsissä alkakoon

Oon asioinut tänään ranskaksi leipomossa, alusta loppuun ! Sain jopa oikeen leivän ostettua. Vähän katoin sanakirjasta ennenkun menin sinne mutta oon tyytyväinen etten vaihtanut englantiin vaikka jännitti. Tosin ei ne englantia olisi ymmärtänytkään eli parempi oli kokeilla.

Muuten olen tänään tehnyt kalakeittoa (onneksi haettiin leipää koska lapset rupesi itkemään kun ne näki mitä oli ruokana), ne kumminkin maistoi pienen tappelun jälkeen. Lisäksi leivottiin muffinsseja Nilsin kanssa jotka oli täysi hitti. Lapset on kehunut niitä koko päivän, luultavasti siinä toivossa että ne sais toisen, mutta yksi riittää, oon järkyttävä tiukkapipo. Tänään oli mielestäni jopa kivaa tehdä ruokaa, eli ehkä tää tästä :)

Keli täällä alkaa jo olla syksyinen, mietin pitäiskö mun lauantaina ostaa syystakki vai suoraan siirtyä talvitakkiin ja syystakin sijaan ostaa joku ulkoilutakki koska sunnuntaina ollaan menossa vuorille ! Kuulemma siellä voi olla jo lunta. O-ou ! No se jää nähtäväksi. Kumminkin huomenna ollaan lähdössä Geneveen Bypassiin,http://www.bypass.ch/ , ja siellä tapaan ehkä myös Monican ! Mehän ollaan marraskuussa menossa Pariisiin. Tuntuu jo että tunnen Monican hyvin vaikka ei olla tavattukkaan:D

Muuten kaikki pyörii normaalisti, viihdyn hyvin ja kotiikävä ei ole niin vahva kun on terve. Viime lauantain kaupunkikierros avasi silmiäni kuinka hieno kaupunki Lausanne onkaan, mä oon aina pyöriny vähän ulkopuolella kun en ikinä oo ennättänyt niin pitkälle ennenkun rahat on jo käytetty. Vaasa tuntuu erittäin normaalilta ja hyvinhyvin pieneltä kaupungilta. Toinen kiva juttu Lausannessa on että täällä on kokoajan ohjelmaa, viime viikonloppuna esimerkiksi oli viinifestivaali Lutryssä pe-su, joku karnevali Morgesissa pe-la ja la-su välisenä yönä oli museoiden yö.

Ranskantunti eilen oli jo aika haastava, suurin osa muista on opiskellut ranskaa vähintään 3 vuotta koulussa eli mulla on paljon tekemistä. Pitää vaan sitkeesti lukea sanoja ja opiskella, minkä tosiaan aijon tehdä. Suomeenkin pitäisi keksiä maksulliset koulut, kummasti kohentaa motivaatiota kun ei halua että raha valuu hukkaan.

Jos pitäisi tiivistää tämä kuukausi niin se on ollut rankempi kun ensimmäinen. Elokuussa elin pienessä kuplassa, kaikki oli niin uutta ja hienoa. Ihmeen hyvin kyllä pärjäsin vaikka ihan itse kaupunkiin, metroon, juniin, busseihin ja ranskankieleen tutustuin. Nyt syyskuussa olen ollut paljon kipeä, kun on kipeä ei ole ohjelmaa, kun ei oo ohjelmaa on aikaa miettiä, kun on aikaa miettiä tulee ikävä kotiin. Lapset on jo tutustunut muhun eli en ole enään tuntematon, joten testailua on ollut huomattavasti enemmän kun viime kuussa. Nyt alkaa suunta sen suhteen olla taas parempaan päin ja ne on käyttäytynyt oikein hyvin tän viikon. Olen tutustunut täällä todella moniin ihmisiin näiden kahden kuukauden aikana ja luulen että olen saanut myös elinikäisiä ystäviä. Kun irtaantuu kokonaan omasta piiristä (ja mun tilanteessa omasta maasta) niin huomaa kuinka mahtavia ihmisä onkaan maailmassa ja se kuinka suomalaiset ulkomailla pitää yhtä (ja ruotsalaiset, mä oon vähän välimuoto niin mä pyörin molemmissa).

Toisin sanoen olen sopeutunut.

Huonot asiat on että en ole ajanut autoa 2 kuukauteen. En kertakaikkiaan uskalla tässä liikenteessä. Ja ratsastamisesta ei oo ollut näin pitkää taukoa varmaan 10 vuoteen.

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Nils: Julia.. du kan inte laga mat

Bonsoir,

Ranskantunti meni hienosti, opiskelumotivaatio taivaissa ! Kirjoja mulla ei ollut ekalla kertaa mutta eilen hain ne. Tuotti pientä ongelmaa kun kassatäti ei puhunut sanaakaan englantia, 15 minuutin jälkeen, kymmenien viittomayritysten jälkeen sain kirjat. Ennen sitä se ilmotti mut uudelle kurssille, luojan kiitos tajusin asian enkä antanut sen tapahtua. le livre, le livre ! Nyt muistan ainakin mikä on kirja ranskaksi.

Illalla eilen käytiin starbucksissa minä, erja ja uusi tuttavuus nimeltä essi. Myöhemmin saatiin myös sverige seuraa kun gabriella ja ylva liittyi seuraan niiden ranskantunnin jälkeen. Eilen tein myös budjetin. Tarkan jota yritän noudattaa, eli noudatan orjallisesti. Kävin myös kaupungilla ettimässä takkia ja kenkiä mutta ei löytynyt. Kivat takit oli kokoa 44 tai 46. Kivat kengät liikkui hinnoissa 300franc ja siitä ylöspäin. Tuli halvaksi se shoppailu.

Tänään tein pyttipannua ! Oon taas onnellinen kun osasin tehdä jotain, lapset söi jopa perunaa siinä muodossa, erävoitto!:)


onneks mä en kokkiurasta haaveile koska tosiaan ulkonäkö ei oo paras mahdollinen : D mut kattokaa noita vihreitä ! en ees tienny mitä ne oli. Oon niin edistynyt

Nyt harjoittelen lisää ranskaa ennen tän illan tuntia. Comment tu t'apelles? Je m'apelle Julia. J'habite en Suisse. + 100 muuta asiaa.

Au revoir !

maanantai 27. syyskuuta 2010

Vaymnen

Maanantai kiiitooooooos!

Uusi viikko ja tänään alkaa ranskankurssi ! Jännääjännää, sain maksettua laskun tänään postiin. Miettikää täällä se maksetaan postiin, mutta se kesti tasan 2 sekunttia niin se oli tehty eli aika makee systeemi niillä on.

Nils on ollut enkeli tänään, kun hain sen koulusta päivällä se juoksi halaamaan mua, ekaa kertaa ! Mua aina naurattaa ku muiden vanhemmat on hakemassa ja lapset on aina niin iloisia näkemään äidin/isän että ne juoksee halaamaan, meillä on aikasemmin ollu niin että Nils ei ees suostu puhumaan mulle ku haen sen koska koulussa on ollut niin kivaa ettei se halua mennä kotiin. Maxencekin on ollut kiltisti, se halusi ekaa kertaa leikkiä mun kanssa, eli pelata afrikan tähteä, oli kivaa kun oli pelikumppani joka ei huijannut ja yrittänyt fuskata joka käänteessä niinkun tämän pikkuveli.

Tänään tosiaan tiedossa ranskankurssin aloittaminen, voin sanoa että jännittää ! Koska sain sääntölapun kotiin jonka oon allekirjoittanut, oon luvannut muun muassapuhua vain ranskaa luokassa (saattaa tuottaa ongelmaa koska sanavarastoni on erittäin rajoittunut) ja myös pukeutua asiallisesti (musta tuntuu että mulla ei oo tarpeeksi vaatteita, ja mitenniin asiallisesti? Jestas, se on koulu eikä kirkko. Ei mulla oo jakkupukua). Koulun mukaan mun nimi on Julia Vaymnen, tai sille nimelle lasku oltiin postitettu. Haha.

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

viikolla huilitaan jotta jaksetaan viikonloput

Tapahtumarikas viikonloppu taas takana. Perjantaina työpäivän jälkeen lähdettiin Lutryyn missä oli viinifestivaalit, ulkona satoi ja oli aikas huono keli mutta ei annettu sen estää! Festivaali oli ihan kiva ja jaettiin viinipullo Crazy Monkeyssä josta ostettiin myös shottilaseja koska ilmasia mukeja ei ollut olemassa. Kiva muisto toki ! 

Festivaalin jälkeen mentiin Etoile Blancheen (en osaa kirjoittaa oikein) josta minä lähdin kumminkin aika aikasin kun piti ehtiä junaan. 

Lauantaina heräsin aikasin, meillä oli ruotsinkirkon järjestämä kaupunkikierros. Olin ainut joka saapui paikalle! haha, mutta mulla oli hyvä yksityinen infotilaisuus ja opin paljon tästä kaupungista. Muunmuassa sen että mun ei kannata istua eräillä rappusilla missä aina alussa pidin taukoa koska siinä on VAIN huumediilereitä. Hups. Kaupungilla oli myös merimiehiä, jotka merimiesten tapaan oli ihan naamat vaikka kello oli vasta kaksi iltapäivällä, ne tarjosi kumminkin kuumaa punshia. 

Illalla tapasin Monican ja Danielan Morgesissa missä olisi pitänyt olla isoiso festivali mutta kaupunki oli tyhjä. Mentiin White horseen hetkeksi kunnes yhdeksältä päätettiin että mennään etsimään missä niillä on raketti show, ei näkynyt missään joten päätettiin lähteä kohti Lausannea. Matkalla junaasemalle löydettiin kumminkin tapahtuma, se oli niinkun joku paraati joka liikkui. Nähtiin vähän raketteja ennenkun istuttiin junaan kohti Lausannea.






Lausannessa tavattiin Tess ja Tessin serkku Isabelle joka oli käymässä englannista, käytiin nopeesti etoile blanchessa jonka jälkeen mentiin karaokebaariin, sieltä darlingsiin ja sitten Buzziin. Olin viisas ja käytin eilisen illan aikana tasan 2 francia, joka meni yöjunaan jotta pääsin kotia.


En kumminkaan nukahtanut kun vasta neljän jälkeen eilen joten tänään nukuin melkeen kahteen. Loppupäivän yritän selvitellä mistä saan 200 francia kasaan huomiseksi jotta saan maksettua mun ranskankurssiin. Ja apua, sehän alkaa huomenna!

perjantai 24. syyskuuta 2010

Snorkfröken



En voi uskoa että siitä on tullut mun lempinimi:D Oon kuullut sitä välillä sen jälkeen kun tutustuin ruotsalaisiin tyttöihin täällä mutta eilen kun menin tapaamiseen niin kun avasin oven kuulin "Jaaaaa, snorkfröken är här!". Eli se on nyt virallista. Ruotsini ei oo ikinä tuntunut niin huonolta kun siinä seurassa, mutta olisin kuulemma mennyt läpi pohjoisruotsalaisesta mun puheeni perusteella. Mutta nyt puhutaan aina välillä suomenruotsia vaikka mun mielestä mun ruotsi ei siltä kuullosta. Torstait on kivoja päiviä, tykkään ruotsalaisista! Sain myös kuulla valituksia siitä että mun blogi on suomeksi (se ei kyllä muutu) ja siitä että mun facebook on niin suomalainen.

Muuten tänään on perjantai (taas!), ihanaa kun on viikonloppu kokoajan! Oon vaihtanut petivaatteet ja pistänyt ne pesuun, imuroinut ja pessyt lattiat. Tiedossa on vielä petivaatteiden silitys kunhan ne on kuivunut. Ulkona on harmaa sää ja sadekuurojakin tulee välillä. Mua huvittaisi hirmuisesti jäädä kotiin kattomaan leffoja (koneella odottaa sinkkuelämää 2 (ihan muodon vuoksi), Vampires suck, Get him to the Greek, I love you Phillip Morris, Our family wedding ja knight and day) koko viikonlopun ja ehkä hakea Ben&Jerrys jätskiä mutta ei, viinifestivaaleja ! En ymmärrä miten täällä voi olla näin paljon tapahtumia, turha luulo että täällä voisi viettää kotiviikonloppua. Kivaahan se toki on, en valita:)

torstai 23. syyskuuta 2010

Mestarikokki

Jess, onnistuin mahtavasti !


Lapset tietty yökötteli kun ne näki että oli keittoa mutta söi hyvin mielin makkarat pois. Tein tosiaan leipääkin jossa oli kauraa, seesamjyviä, oreganoa ja vähän juustoa mukana. Tein leivän alunperin lapsille koska tiesin että ne inhoo mun tekemää ruokaa mutta loppujen lopuks mä tykkäsin siitä eniten. Maxence yökötteli eikä suostunu kun maistamaan, Nils ei myöskään halunnut maistaa koska Maxence sanoi että se on pahaa. Suostuttelin silti Nilsin maistamaan ja se söi iloisesti palan.



Eli, aina kun mun mielestä on hyvää ruokaa niin lapset on tyytymättömiä mutta mä oon niin onnellinen! Se keittokin oli hyvää (paitsi makkara koska se on täällä niin oudon makusta)! Maustoinkin hyvin.

Ehkä mun ruoka ei viellä oo kovin kaunista mut mitä pienistä :D!

Ps. Tänne soitti puhelinmyyjä, sanoin heti alkuun että en ymmärrä enkä puhu ranskaa "Oh, so you can't read in France either, are you sure? " MITÄ?:D Onko olemassa ihmisiä jotka voi lukea tiettyä kieltä ilman että sitä osaa puhua tai ymmärtää? Vajukit

tylsyyttä

Mun elämä alkaa olla jo niin normaalia että se ei varmasti ole kiinnostavaa luettavaa.



Tiistaina illalla käytiin syömässä le nomadessa (tms) ja juhlistamassa Sarahn syntymäpäivää. Tilasin savustetun lohipastan, luulin että se lohi olisi erillaista mutta se olikin sellasta limasta? Vähän niinku raakaa, mutta ihan hyvää se oli silti ! Suunniteltiin myös jotain laskettelureissua Ranskan puolelle mutta se saa kyllä odottaa ens vuoteen, ainakin mun puolesta. Kotimatkalla istuin viimeiseen junavaunuun joka oli tyhjä. Jotenkin mun mielestä junat on pimeällä hieman ahdistavia,

Eilen lapset oli synttäreillä iltapäivällä joten mulla oli rauhallinen päivä, silitin vaatteita enimmäkseen koko päivän. Illalla en jaksanut lähteä minnekkään mutta sain varattua pariisin matkan. Eli nyt on sekä Lontoo että Pariisin matkat ja hostellin varausmaksut maksettu.

Nyt tänään Nils on nukkunut pitkään, tavallisesti herää jo paljon ennen kahdeksaa (jolloin mulla alkaa työpäivä) mutta nyt nukkuu edelleen vaikka kello on pian puoli kymmenen. Minä pesen pyykkejä. Illalla ruotsalaiseen au pair tapaamiseen. Ja viikonloppu on viinifestivaaleja täynnä, perjantaina mennään Lutryyn ja lauantaina Morgesiin, sunnuntainakin on ohjelmaa mutta sitä ei olla suunniteltu.

Mun elämä on niin normaalia

Tän päivän jännitysmomentti on että aijon tehdä niinkin monimutkaista ruokaa kun makkarakeittoa ja nyt mietin leipoisinko leipää, itse, lisäksi koska luultavasti tulee protestia siks kun keitossa on perunaa

maanantai 20. syyskuuta 2010

Päivä Genevessä








Kukkakello



Muuta:
- En ostanut mitään paitsi ruokaa kaupasta ! Ei edes käyty ravintolassa kun oltiin niin säästölinjalla:D
- Ulkona oli kuuma, + 25C
-Nauroin paljon
-Olin väsynyt
-Oltiin kunnon turisteja ja kuvattiin paljon kaikkea, käytiin jopa katedralissa !
- Meillä oli maailman paras turistiopas, Riikka!
- Kun pääsin kotiin yhdeksän jälkeen olin onnellinen kun mulle oltiin katettu pöytä ja jätetty lappu että on squash keittoa liedellä ja leipää kaapissa jos on nälkä. Niin hyvää ja ajattelevaista, tää perhe hemmottelee mut pilalle:)!
-Todella kaunis kaupunki, paljon joutsenia ja sininen vesi
- Niiiiiiiiiiiin kivoja vaatekauppoja, että sitten joskus kun on rahaa niin ...
- Käveltiin ensimmäiset 4,5h kokoajan, kun tajuttiin asia mentiin puistoon istumaan mutta heti joku sekopää tuli viereen nauramaan täyttäkurkkua, se oli pelottavaa ! Se vaan seiso siinä ja nauroi, oikeen sydämmensä pohjasta, pakattiin kamamme ja jatkettiin kävelemistä

Positiivinen päivä! Nyt nukkumaan että huomenna jaksaa herätä 07.55

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Lady Gaga

Tänään ja eilinen mennyt aika tasan nukkuessa. Nyt alkaa olokin paranemaan, tai siis kuumetta ei ole. Eilinen yö oli paha, luulin että mun huoneessa oli Lady Gaga, se oli hieman pelottavaa ja se halusi leikkiä piilosta. Mutta kuume olikin silloin korkealla.

Mulla on taas suomi ikävä.

Huomenna on vapaapäivä jolloin ajattelin olla erittäin terve. Ehkä menen Geneveen. Mulla on erittäin paha taloudellinen ahdinko joten fiksuinta olisi etten menisi. Ranskankurssin eräpäivä lähenee eikä mulla niitä rahoja todellakaan ole. Mutta asioilla on tapana järjestyä ! Ehkä mulla on palkkapäivä perjantaina, sillon on ainakin mennyt 4 viikkoa edellisestä. Toivotaan.

Eli 8 päivän päästä alkaa ranskan kurssi ! Perjantaina kun olin tulossa junalla kotiin karaokeillan päätteeksi opin laskemaan 10 ranskaksi, toki muistan vaan yksi kaksi kolme enään. Johtunee kuumeesta, ja siitä että neljä oli niin pirun vaikee sanoa. Tuntuu hieman ahdistavalta mennä ranskankurssille koska tiedän että tulen olemaan huonoin vaikka se on ihan alkeisalkeis kurssi. Toisaalta ehkä opin jotain. Parasta oppia tohon hintaan!!

Olisi vaan niin mukava puhua suomea ja ruotsia. Ja ajaa autoa. Ja täällä ei oo ees kunnon ruisleipää! En oo juonut maitokaan kun kaksi lasillista puoleentoista kuukauteen eli se addiktio on katkaistu.

Odotan taas joulua, milloin joulukoristeet tulee kauppoihin? Ranskankieliset joululaulut on varmaan ihan paskoja

lauantai 18. syyskuuta 2010

oi tätä kipeenä olemisena onnea

Eilen Nils oli kipeä joten päivä meni rauhallisesti, se kattoi TVtä ja nukkui, minä siivosin, ja siivosin myös omaa huonettani pari tuntia. Otin kuvia jopa niin saatte nähdä kuinka kodin hengetär minä olen !




Työpäivän jälkeen lähdin suoraan Lausanneen missä tapasin Gabriellan, ostettiin pullo valkoviiniä ja pizza puoliksi ja istuttiin alas puistoon nauttimaan huono illallinen, kaikki oli pettymys ! Pizza oli palanut, pieni ja hullun kallis ! Viini oli myös pahaa.


Onneksi saatiin kaupanpäälle sentään cocacola zerot, annoskokoa 1 dl.

Tavattiin lisää porukkaa yhdeksän aikoihin ja mentiin yhdessä kohti flonia missä oli label suisse, iso festivaali. Se oli oikeastaan ympäri Lausannea mutta mentiin katsastamaan tilanne floniin kun se oli lähin. Herranjumala oli porukkaa ! Siis ei edes päästy ihan alueelle saakka kun oli niin tungosta, siellä oli meneillä joku stand up juttu kun mentiin joka oli tosi hauska, jos olisin ymmärtänyt.




Ei oltu pitkään siellä kun tosiaan porukkaa oli niin paljon ja ei ymmärretty itse jujua. Mentiin karaokebaariin ! Hohho, oli tosihauskaa:D Ja noloa, mulla löytyi kamerasta video pätkä missä mä ja gabriella lauletaan, se ei tosin tule ikinä julkiseen käyttöön !






Karaoken jälkeen lähdettiin nopeesti darlingsiin käymään mutta mä lähdin aika pian junalle, muut jäi. Yön saldona kuumetta, nenän niistämiseen on käytetty paketillinen nenäliinoja, rulla vessapaperia ja paljon mäkkärin servettejä. Oon saanu nukuttua yhteensä noin 2 tuntia mutta ihme kyllä ei edes oo väsy. Viikonlopun suunnitelmat menee uusiksi, en pääse tänään kattomaan festivaalia morgesissa ja saa nähdä pystynkö huomenna menemään geneveen suunnittelemaan pariisin matkaa. Maanantaina olin ajatellut lähteväni vuorille mutta mutta. Tottakai sairastan niinkun kunnon työntekijä lomilla:)

Nyt mun huone ei oo enään niin siisti kun kuvissa. Syytän kipeyttäni mutta hoidan kaiken huomenna kuntoon.

perjantai 17. syyskuuta 2010

ötököiden valtakunta

Mun huone on ! Tänään aamulla tapoin hiiren kokosen koppakuoriaisen mun lattialle?! yökk!!

Nyt tulee vaan nopea kertaus kun on niin väsy. Eli, työpäivä oli raskas. Testailua, karkkikaapilta varastelua, karkailua ymsymsyms. Molemmat pisti oikeen haisemaan. Mutta käytiin myös ostamassa omenoita kylän hedelmä kaupasta (sweet) ja tää hedelmäkauppias olikin aikasemmin kehunu perheen äidille kuinka mukava mä oon ja kiva että se aina löytää niin hyviä tanskalaisia tyttöjä. Perus ! Ei oltu aikasemmin puhuttu mutta musta on annettu positiivista palautetta vaikka en oo puhunu muiden ku naapurin tädin ja naapuri paappojen kanssa. Onneks kaikki tuntee jo mut mut mä en tiiä ketään ! No se hedelmäkauppa oli tosikiva!

Illalla olin taas ruotsalaisen kirkon au pair tapaamisessa, funfun ! Tänään ei ollu enään politiikka keskustelunaiheena joten pystyin osallistumaan paremmin. Me muuten kävellään jouluna luciakulkue! Ja IKEA jopa maksaa meille siitä, wuhuu:D

No nyt väsymys voittaa, öitä !

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Syksy




Tänään oon herännyt jo 8.30 ja lähtenyt 9 bussilla Morgesiin, hoitamaan junakortti asiaa. Turhaan, ei sitä pysty perumaan eli pian mulla on kaksi junakorttia. Wuhuu. Otin bussin takasin, pummilla koska mua ärsytti, mutta mulla oli varasuunnitelma jos olisi tullut tarkastaja. Miksköhän bussissa ei ikinä tarkasteta lippuja?

Hain Nilsin koulusta puolenpäivän aikoihin ja tein taas hyvää ruokaa, Maxence lähti kahdelta synttäreille ja Nils oksensi. Oksennuksen jälkeen meni 10 minuuttia niin se oli taas perfectly fine, vietettiin iltapäivä puistossa. Oon myös tänään reippaana siivonnut lasten vaatekaapit. En tietä miks mulla ei oo tätä energiaa käyttää omaan huoneeseeni, täällä on kaikki vaatteet sohvalla. Ja osa on matkalaukussa. Ehkä huomenna voisin aktivoitua tän suhteen ! Tosin imuroin ja pesen lattiat lasten ja omassa huoneessa 2 kertaa viikossa mikä on paaljon enemmän kun mitä vaasassa tein.

Nyt illalla tapasin Monikan Lausannessa ja suunniteltiin Lontoon matkaa, hostelli on nyt varattu ja huomenna varaan lentoliput, kunhan varmistan että saan perjantain vapaaksi. Eli mä lähden jo aamulla ja vietän koko perjantain yksin Lontoossa kun Monika tulee työpäivän jälkeen ja laskeutuu vasta kymmenen aikoihin illalla.

Täällä on ollut ihanan syksyinen sää nyt illalla, satoi pikkasen ja tuuli. Tosi ihanaa !

tiistai 14. syyskuuta 2010

Ihana päivä

Jee, tein tänään hyvää ruokaa ! Tosihyvää tomaattista tonnikalapastaa. Oon niin fiilareissa kun se oli hyvää! Tästä se lähtee, ehkä mäkin osaan tehdä ruokaa kun tuun kotiin :)

Muuten päivä on mennyt nopeesti, ollaan oltu puistossa ja Nilsillä oli kaveri käymässä. Muuten mun junan puolihintakortti tuli postissa tänään ! Joku oli löytänyt sen ja palauttanut sen ja sitten se oltiin lähetetty mulle, juuri kun eilen tilasin uuden... Harmittaa että olin niin tehokas hoitamaan asian ! Ajattelin huomenna käydä kysymässä jos sen voi perua sen uuden kortin koska ei tässä oo menny sillon kun 2 päivää sen tilaamisesta ja yleensä siinä menee lähemmäs kaks viikkoa saada se. Toivotaantoivotaan, 30 frangia olisi iso raha saada takaisin.

Nyt illalla tapasin Karoliinan ja Erjan ja käytiin Starbucksissa, Erjan tapasin ensimmäistä kertaa lauantaina ja Karoliina on tämä jonka tapasin eilen sattumalta puistossa. Ihana puhua suomea pitkästä aikaa!:) Erja tulee myös matkaseuraksi marraskuussa eli luultavammin here I come Paris, ensi viikolla meillä on suunnittelupalaveri ja lippujen osto ! Säästän Espanjaa vielä ens vuoden puolelle.

Arki rullaa ja huomenna saan nukkua pitkään ja pian onkin jo taas viikonloppu ! Taas menee päivät nopeesti kun tekee eikä mieti. Paitsi tänään oon miettinyt.. olen vähän tukholma-kipeä. Asua-ja-opiskella-tukholmassa-kipeä. Jännää. Yritän saada aivoni takaisin tähän hetkeen ja keskityn nyt eka mun vuoteen täällä, ja puolentoista kuukauden päästä pariisiin.. ja kahden ja puolen kuukauden päästä lontooseen ja 3 kk päästä suomeen. Mulla on ainakin asioita mitä odottaa !

Matkakuume

Lontoon matka on viittä vaille varattu (se tehdään huomenna). Ooooh, odotan niin kovasti ! Mennään toinen viikonloppu joulukuusta, eli viikkoa ennenkun tuun suomeen, saan tehdä jouluostoksia ja nähdä jouluisen Lontoon !



Nyt tositotuus on kumminkin se että haluan tehdä jonkun matkan myös marraskuussa. Ensimmäinen viikonloppu marraskuuta. Vaihtoehdoiksi on karsiintunut Barcelona tai Pariisi, Barceloonaan olisi halvempi lähteä mutta en tiedä onko se kiva paikka marraskuussa? Ehkä säästän Barceloonan keväälle jolloin voisi nauttia myös auringosta ja rannasta. Tietenkin Italia olisi myös mahdollisuus, Milano, Venetsia tai Rooma, tosin nekin on kaupunkeja jotka tahdon nähdä lämpimällä:D Vaikeaa. Toisen ongelman muodostaa matkaseuran saaminen, monet täällä olevat ei saa vapaata silloin kun haluaa, ja viikonloppu reissut pe ilta- su päivä on tietenkin kalliimpia. Voikin olla että Lontoon reissua varten pyydän perjantain vapaaksi ja lähden jo aamulennolla niin mulla olisi kaksi päivää aikaa nähdä kaupunkia, matkaseura joka nyt koostuu Monikasta tulisi sitten perjantai illalla/yöllä.




Taidan kallistua pariisin puoleen.. tai italian !


Ooohh, olen niin innoissani, matkailua vartenhan vähän tulinkin tänne ! :) Ainakin kaksi maata on koettava ennen joulua !

Ps. Nilsin kaveri on täällä ja se huutaa kun palosireeni ! Oon aina leikkipuistoissakin miettinyt miten täällä lapset, varsinkin pojat kiljuu niin järkyttävän paljon. Onneksi Nils ja Maxence ei omista tätä kiljumistapaa

maanantai 13. syyskuuta 2010

maailma on pieni

Nukuin huonosti yön, eilen kun olin menossa nukkumaan näin kuinka rotan kokonen hämähäkki meni sänkyni alle. Paniikissa hyppäsin sängystä pois ja laitoin valot päälle, ja yhtäkkiä se olikin keskellä lattiaa. Pelotti, pyörrytti, oksetti. Onneksi pelastuksekseni mulla oli vieressäni mun lenkkikengät joten hetken keräilin voimia jonka jälkeen tapoin sen pyöreellä pohjalla. Heitin kengät eteiseen, hämähäkki jäi kenkään kiinni (ja osa sen verestä mun lattialle). Menin takaisin peiton alle mutta en pystynyt nukkua kun vainoharhaisena näin sen vaimon ja lasten kattovan mua ilkeesti ympäri huonetta. Toivon ettei sillä oo perhettä mun huoneessa.

Aamulla herätys oli yhdeksältä mutta olin sulkenut kellon ja heräsin 10, oli ihan mukavaa nukkua myöhempään. Katoin salkkarit ja hengailin kunnes lähdin hakemaan Nilsiä koulusta. Syötiin risottoa tänään ! Kanaa, riisiä, herneitä ja maissia. Ihan itse päätin laittaa herneitä ja maissia, ei olisi pari kuukautta sitten tapahtunut. Iltapäivällä mentiin Nilsin kanssa Morgesiin. Ja tapahtui hassu juttu ! Istuin leikkipuistossa odottamassa bussia kun Nils leikki, Nils rupesi kumminkin heittämään sen kavereita jollain puulla niin huusin sille että lopettais. Vieressä istunut tyttö kuuli Nilsin nimen ja kysyi että mistä mä oon. Se oli perheen entisen au pairin kaveri. Suomalainen joka on nyt aloittanut työt meidän kyläkaupassa:) Hassua ! Tosimukavan oloinen ja me tapaamme varmasti uudestaan.






Morgesissa käytiin hoitamassa mulle uusi junakortti, selvisin 30 frangilla joka ei tunnu pahalta kun vertaa uuden hintaa. Ostin myös lisää puheaikaa puhelimeeni ja sen jälkeen rahat loppui. Käytiin Nilsin kanssa kattomassa leluja Manorilla ja sitten myös puistossa. Tultiin kotiin ja syötiin välipalaa sekä tehtiin Maxencen matikkaläksyt. Vanhemmat tuli kotiin jo neljän jälkeen kun niillä oli kokous koululla mutta Nilsin oli tarkoitus jäädä mun kanssa. Loppujen lopuksi Nils meni kumminkin mukaan ja mulla loppui työt jo puoli viisi. Oon nyt kattellut lentoja ja hotelleja Lontooseen sekä barcelonaan, mulla on matkakuume ! Eikä edes olisi kovin kallista, nyt hommaan vaan matkaseuran niin jompaankumpaan lähden marraskuussa. Ihan varmasti. Muuten ajattelin nyt Lauantaina mennä Berniin ja viikon päästä maanantaina menen Geneveen koska mulla on vapaapäivä kun täällä on pyhä, jess ! Toisaalta pitäisi maksaa se ranskankurssi mutta maksuaikaa on viellä puolitoista viikkoa joten mietitään sitä sitten.

Olen myös kirjoitellut Jennin kanssa tänään, ja nauranut ääneen. Kovaan ääneen. Päivän piristys !

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

olen vanha

Eilen oli siis au pair tapaaminen ja ulosmeno, tavattiin Gabriellan (ruotsalainen) kanssa puoli yhdeksän, käytiin coopissa ja ostettiin rose viiniä ja mentiin puistoon istumaan, puistossa oli kaikenmoisia hyypiöitä. Puoli kymmenen mentiin takasin junaasemalle ja tavattiin lisää ihmisiä ja puoli yhdeltätoista tuli kaikki. Kaikkia en tosin ehtinyt tavata, liian iso porukka. Ei pysytty kasassa vaan hajaannuttiin aika nopeesti. Mentiin MADiin, siellä oli kumminkin sisäänpääsy 25 frangia jota en todellakaan aikonut maksaa ja mulla oli jo väsy. Lopputuloksena lähdin kotiin:D En ees käynyt baarissa ! Oon jo niin täti ihminen että kahdentoista jälkeen haluan vaan nukkumaan. Illan saldona on kumminkin kadotettu junakortti, 250 frangin kortti ! Tällä viikolla pitää selvitellä että jos saan uuden jotenkin koska tämä oli tosiaan vuoden puolihinta kortti + voie 7 eli se jolla saan matkustaa ilmaiseksi ilta seitsämän ja aamu viiden välissä.


Pieni osa porukasta

Sen sijaan heräsin tänään reippaana yhdeksältä, oon puhunut isän ja äidin kanssa skypessä sekä kävellyt 13 km lenkin mun kengillä. Ylitehokasta ! Nyt tunnen taas ylitsepääsemättömän väsymyksen ja tämänkin kirjottaminen tuottaa tuskaa, kello ei ole edes yhdeksän.

Joten hyvää yötä ja reipasta viikkoa !

lauantai 11. syyskuuta 2010

lompakko tyhjä, parempi mieli

Eilen oltiin siis White horsessa Monikan kanssa, ja vaikka olin sitä vastaan niin se oli oikein mukava paikka ! Iso pubi jossa oli sekä nuorta että vanhaa porukkaa joten oli ehkä väärin verrata sitä vanhaan mestariin:) Juteltiin Monikan kanssa pari tuntia siellä ja lähdettiin kotiin. Olin maailman väsynein joten nukahdin nopeesti päästyäni kotiin.



White horse ulkoapäin

Tänään heräsin kymmenen jälkeen, söin aamupalan ja juttelin vähän äidin ja peterin kanssa skypessä. Sen jälkeen lähdin Morgesiin ja kiertelin vähän kauppoja. Ostin kuulokkeet mun ipodiin kun edelliset hajosi tänään aamulla. En ymmärrä miksei mitkään kuulokkeet kestä vuotta mun kanssa. Menin järvelle istumaan ja luin pari tuntia ja nautin lämmöstä, ulkona on noin 25 astetta ja ei pilven pilveä taivaalla. Yhtäkkiä kaikki sekopäät alkoi ottamaan taukoja mun penkillä enkä saanut lukea rauhassa joten päätin mennä ostamaan sämpylän. Huono valinta.



Eksyin matkalla isoon kauppakeskukseen jota en ennen ole nähnyt, siellä oli urheilukauppa jossa kävin kattomassa lenkkikenkiä. Kaikki oli lähempänä 200 frangia, oikeesti. Hullua ! Päätin että saan saastää pari kuukautta ja menin pois. Samassa rakennuksessa kun Migros, ruokakauppa jonne olin menossa, oli kenkäkauppa, ajattelin huvikseni kattoa lenkkareita sieltä. Ja siellä oli halvennus kampanja! Sellasia kuperapohjaisia kenkiä sai 29 frangilla tai 79 frangilla ! Se oli jo niin halpaa että päätin kokeilla 79 frangin, niissä halvemmissa oli pakko olla jotain vikaa. Ne oli tosimukavat jalassa joten ostin ne. Ostin myös Migroksesta uudet hoitoaineet hiuksiin ja naamaan joten strategiani säästää rahaa menemättä lausanneen päivällä epäonnistui.



Mun oli pakko lähtee kotiin tän jälkeen koska paloin halusta kokeilla näitä uusia kenkiä. Kävin 45 minuutin lenkillä ja ensimmäiset 30 minuuttia näytin varmaan siltä että olisin lenkkeillyt 3 promillen humalassa. Täällä kun suoria teitä ei ole niin jouduin suoraan ylä- ja alamäkiin totuttelemaan. Löysin silti tasapainon hetken päästä ja kun tulin kotiin olin ihan puhki. Uskottelen itselleni että se johtuu kengistä eikä kuumuudesta. Nyt pikanen suihku, päikkkärit ja tapaamaan lisää uusia au paireja. Nauttikaa lämmöstä myös vaasassa nyt kun sitä kuulemma on!:)

perjantai 10. syyskuuta 2010

paremmat fiilikset

Noniin, kyllä se tästä:) En ole enään kipeä, koin ihmeparaantumisen kun olin aikeissa mennä lääkäriin, hassua miten voi olla niin huonovointinen kolme päivää ja sitten se on ohi. Sopii mulle koska nyt elämä näyttää paljon valosemmalta !

Lapset oli vähän helpompia eilen, edelleen ne testaa ja varsinkin tappelee toistensa kanssa mutta nyt osaan handlata sen vähän paremmin ku ei tunnu että pää räjähtäisi kivusta. Niillä on molemmilla vaikeuksia uskoa mua ja ne yrittää huijata joka asiassa mutta eiköhän siihen saada parannusta. Nyt on ollut keskivikkona pleikkari/nintendo ds/wii kielto kokopäivä, eilen oli kielto mennä kavereille ja tänään katsotaan jos jo osaisi käyttäytyä. Toivonmukaan! Uus sääntö tuli eilen vanhempien puolesta eli pleikkaria ei enään pelata päivisin. Hyvä sinäänsä mutta sillon pojat tappelee paljon enemmän keskenään, aikasemmin olen yleensä antanut pelata ruuan jälkeen 1/2h ennenkun Max menee takaisin kouluun, nyt ne käyttää sen ajan toisilleen huutaen.

Eilen kävin työpäivän jälkeen ruotsin kirkon järjestämässä au pair tapaamisessa, olin ainut suomalainen ja siellä puhuttiin lähes vaan tulevista vaaleista ja eri kandidaateista, mistä mulla ei tietenkään ollut mitään tietoa. Istuin enimmäkseen hiljaa mikä oli uutta näissä tapaamisissa. Ehkä ensi viikolla on jotain muutakin puhumista, meen ehdottomasti uudelleen ja kivoilta kaikki ihmiset vaikutti. Yhden niistä saatan tavata uudestaan jo lauantaina. Oon myös ylpeä että löysin paikalle koska ensimmäisenä päivänä tän perheen äiti osoitti missä se talo on kun ajettiin ohi, muistin ja löysin junaasemalta!

Tänään mennään (tsekki) Monikan kanssa White horseen... sinne pubiin jonne lupasin etten ikinä mene. Se on kumminkin morgesissa joka on lähellä ja en aijo mennä Lausanneen tänään koska huomenna on se au pairejen mega ulosmeno, ollaan lähemmäs 30 au pairia. Joten meen sinne vain Monikan takia joka on ihan innostunut koko paikasta.

Tänään olen nyt jo tunnissa pessyt ikkunat poikien huoneessa sekä vaihtanut lakanat, verhot on pesussa ja tiedossa viellä vaatteiden, lakanoiden ja verhojen silittämistä. Iltapäivällä mennään varmaan puistoon kun on niin kiva keli. Oon taas ihan täynnä energiaa :) !

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

viikonloppua odotellessa

Eilinen meni heikosti. Ainut positiivinen asia oli elämäni ensimmäinen makkarakastike, se ei ollut hyvännäköistä eikä hyvää mutta sitä pystyi syömään ! Jess. Nukahdin ennen 18 illalla ja heräsin tänään 08 aikoihin eli kunnon yöunet tuli nukuttua, niiden mukana katosi myös hengitysahdistus ja nyt ei päätäkään särje niin kovaa.

Tänään lapset on kiukutellut ja testaillut kaiken mitä on kerennyt (kuten myös eilen ja maanantaina). Näinä hetkinä kotiinkaipuu on iso joten ei ole helpottanut maanantaista. Ollaan kumminkin lasten kanssa oltu paljon ulkona puistossa missä niillä on kavereita joidenka kanssa leikkiä.

Nyt illalla olin ajatellut lähteväni pikaisesti käymässä Lausannessa mutta en menekkään, parempi ottaa rauhassa viellä hetki jotta huomenna pääsisin ruotsalaisen kirkon au pair tapaamiseen, se alkoi jo viime viikolla mutta menin silloin morgesiin kaakaoilemaan.

Blaah. Alku viikko on tuntunut kestävän ikuisuuden, ehkä se johtuu siitä etten ole tehnyt iltasin mitään kun oon ollut kipeenä. Pitää tästäedes keksiä paljon ohjelmaa työn ulkopuolelle (niinkun aikasemmat viikot) muuten tulee pitkä vuosi...

maanantai 6. syyskuuta 2010

ikävä kotiin

Ehkä se johtuu huonosta olosta, mutta tekisin melkeen mitä vaan että pääsisin suomeen nyt heti. Pää on niin kipee että tuntuu kun ampiainen pistäisi sisältäpäin. Haluaisin vaan omaan sänkyyn nukkumaan. Ja turkkilaista jugurttia ja mehukeittoa. Ja nähdä perheen, ja kaverit ja väinön ja jamirin. Ja hullu pullon ja tallin ja puhua suomea ja ruotsia, tulla ymmärretyksi ja ymmärtää arkipäiväiset asiat kaupassa ja asioidessa.

Nyt on jo viides viikko menossa eikä näin ikävä ole ollutkaan joten ehkä se kuuluu asiaan. Tein taas maailman pahinta ruokaa, kanapastaa. En osaa maustaa ku en tiiä mikä mauste on mikäkin. Alkaa jo olla erittäin turhauduttavaa kun en ymmärrä mitään. Nyt Nils on leikkimässä naapurin luona ja vanhempi poika takaisin koulussa. Ehkä tää tästä. Odotan ainakin joulua kun kuuta nousevaa !







sunnuntai 5. syyskuuta 2010

4 viikkoa on jo mennyt

Perjantaina lähdin vauhdilla kohti Lausannea ja sieltä Cullyyn, tavattiin kaikki Lauran luona ennen ulosmenoa ja tehtiin meksikolaista, en ookkaaan ennen syönyt noin tulisia tacoja mutta hyvää oli ! Maggie oli askarrellut kaktuksen joka oli ruokailun keskipisteenä. Noin yhdentoista maissa lähdettiin kohti Lausannea ja sieltä Darlingsiin jossa viihdyttiin pari tuntia ja lähdettiin junalla kotiin 01.45 Riikan kanssa, au pairi genevestä, joka tuli meille yöksi. Meillä meinasi tulla vähän paniikki kun pari minuuttia ennen junan lähtöä meille sanotaan että pitää ostaa yölippu automaatista, en oo kyllä ikinä ennen ostanut ja mun mielestä se on tyhmä keksintö. Mutta junan nimi oli sentään pyjama-juna, se oli söpöä.



Nukuttiin huonosti yö, kokoajan heräiltiin ja kahdeksalta en enään saanut unta, kymmenen aikoihin lähdettiin morgesiin, haettiin kaupasta aamupalaa ja mentiin järvelle syömään. Lämpöä oli vaivaiset 30 C. Morgesissa oli kaiken lisäksi jokin kirjamessu ja torimyyjäiset, sairaasti porukkaa ja paljon happeninkiä.

Aamupala ja vauva joutsenia

Syötyämme lähdetiin Lausanneen, kierreltiin vähän kauppoja ja muhun iski kauhee shoppailuhimo mutta päätin että en saa ostaa mitään, maksimissaan aurinkolasit ja kaulahuivin. En ollut ostanut mitään vielä kun saatoin Riikan junaasemalle kahdelta. Mutta sitten päätin mennä viellä vähän kattomaan, huono päätös. Kaksi tuntia myöhemmin olin ostanut m.m farkut, paidan, neuleen, kaksi kaulahuivia, aurinkolasit... En tiedä missä vaiheessa tapahtuu virhearviointi koska mulla ei sitä rahaa oo. Ranskankurssin laskukin on tullut ja on maksamattomana tossa pöydällä. Onneks en ymmärrä millon siinä olisi eräpäivä, pitää kysyä, ja tienata rahaa.

Kotiin tulin kuudelta jolloin otin päikkärit, heräsin 20.10 ja päätin että en lähde ulos. Fionnghuala jonka läksiäiset piti olla oli kattonut koneenlähdön väärin ja oli aamulla lähettänyt viestiä että se olikin tänään eikä huomenna kun hän lähtisi eli lauantai iltana on jo englannissa. Muut oli vissiin kumminkin lähdössä ulos mutta mulla oli niin flunssanen, vanha ja väsynyt olo joten jäin kotiin ja söin maailman parasta riisiä ja lihaa. Ja sain pienen tietopaketin siitä että miten viiniä maistellaan ja haistellaan. Joten jos ranska ei onnistu kun tuun takasin niin toivonmukaan oon pro viininmaistelia:)

Nukahdin aika heti syömisen jälkeen ja heräsin 10.30 eli pitkät ja hyvät yöunet takana, tänään piti mennä Geneveen mutta joudun perumaan koko jutun. Nenä valuu, kurkkuun sattuu ja mun yskä vaan pahenee. Ajattelin kumminkin pian aktivoitua kohti morgesin rantaa ja istua siellä kun kerta ulkona on niin hieno keli. Raukka minä ja paranemesia mulle!

perjantai 3. syyskuuta 2010

vr-meininkiä

Keskiviikkona en päässyt edes pubiin saakka. Junat oli hyvin myöhässä ja joka junassa kuulutettiin jotain kahden minuutin välein, en ymmärtänyt infoa koska se oli ranskaksi. Juna Lausannesta Veveyhin oli 10 minuuttia myöhässä mutta ei siinä kaikki. Yhtäkkiä ne kuuluttaa että me ollaan Veveyssä ja taulut näyttää sitä myös joten hyppään pois. Oon keskellä ei mitään, kirjaimellisesti. Joki on yhdellä puolella, sitten on rappuset autotielle missä ei edes oo lamppuja ja siitä menee rappuset johonkin viinirypälefarmiin. Muiden piti olla mua vastassa asemalla 21.00 joten odottelin 20 minuuttia kunnes kello oli 21.10 jolloin soitin. Samalla katson autiota asemaa ja huomaan että siinä on iso kyltti Epesses (tms) eli en edes oo veveyssä! Sain kuulla että oon 4 pysäkkiä veveystä eli noin 20 km. Huippua, tää oli vielä niin pieni pysäkki että junat pysähtyi vaan kerran tunnissa. Ulkona oli pilkkopimeetä ja mua pelotti nopeesti ohikiitävät rahtijunat. Odotin yhteensä 40 minuuttia junaa (ne oli myöhässä) mutta sitten pääsin Veveyhin.Muut oli jo mennyt pubiin ja antoi hyvät ohjeet joten aloin kävellä, kello oli melkeen kymmenen kun olin lähellä perillä mutta en tiennyt minne mennä, soitin Maggielle mutta en saanut yhteyttä (olin muuten niin lähellä ranskaa että liittymäkin vaihtui). Poljin hetki paikoillani kunnes päätin että ehkä on parempi mennä kotiin samantien jos haluan päästä junalla suoraan koska jos ensimmäinen juna olisi myöhässä en ehtisi toiseen junaan ja silloin joutuisin olemaan ulkona 01.30 saakka kunnes seuraava tulee. Lähdin siis kävelemään takaisin, Maggie soitti ja selitin tilanteen. Takaisin kotona olin 23.00, mukava iltareissu !


Näkymät Epessen junaasemalla, niin pilkkopimeetä. Valot jotka näkyy on ranskaa.


Veveyn junaasema oli hieman mukavampi


Eilen työpäivä meni ihan hyvin, Nils oli paremmalla tuulella ja mä tein maailman pahinta ruokaa. En tiedä miten voi epäonnistua kalapuikoissa? Ens viikolle perheen äiti pyysi että tekisin ruokalistan niin hän ostaa tarvikkeet niin saan tehdä omanmieleistä ruokaa enemmän. Kauheet paineet koska mä osaan hyvin tehdä vaan makaroonia ja jauhelihaa. Ens viikon menyyllä on kanapastaa, makkarakastiketta&muusia, makaroonilaatikkoa, (omatekemiä)lihapullia ja spagettia sekä kanarisottoa, eli sitä jännitellessä!

Illalla tavattiin Fionnghuala, Tess, Monika, Sarah ja minä morgesissa. Mentiin erääseen paikkaan nimeltä Balzac joka oli maailman mahtavin. Siellä oli buddhia seinillä ja tosi kivasti sisustettu, otettiin iso nurkkasohva jossa istuttiin kaksi tuntia ja juotiin kuumaa kaakaota. Siellä oli 20 eri lajia kaakaota, tilattiin neljä erillaista ja kaksi samaa sorttia ja juotiin niitä yhdessä, kaikkien lemppari oli kylläkin niin tylsää kun se onkin, Balzac niminen. Mutta ei ne muut huonoja ollut! Ilmanmuuta paikka johon mennään uudestaan. Ainut negatiivinen oli hidas palvelu, odotettiin lähes tunti kaakaoita.


Kuvasta puuttuu Sarah


Puoli kymmenen aikoihin siirryttiin kohti junaasemaa ja ohitettiin white horse jossa monika ja fionnghuala oli ollut tiistaina, en ollut kovin innoissani vaikka ne vakuutti että se on huippu paikka ja kalja maksaa vain 3,5 frangia. Tosiasia on että se näytti suomen vanhalta mestarilta (ei sillä että olisin käynyt siellä mutta oletan) vain 60+ miehiä joilla oli cowboy hattu päässä. Eli se siitä, mua ei siellä nähdä. Otin bussin junaasemalta kotiin.

Nyt on kaksi erittäin huonosti nukuttua yötä takana, on kestänyt ikuisuus nukahtaa ja oon heräillyt varmaan 40 kertaa/yö. Mun kurkkukipu on myös kestänyt jo viikon. Fiilikset nolla mutta viikonlopulle loputtomasti ohjelmaa. Tänään tiedossa meksikolainen illallinen Lauralla jonka jälkeen baariin, itse en kyllä mene baariin tänään. Saattaa myös olla että eräs Geneveläinen au pairi Riikka tulee tänne tänään ja yöksi. Huomenna päivällä ajattelin ensimmäistä kertaa mennä Lausanneen lauantaina (en oo ollut siellä viikonloppusin kun yöaikaan) ja ostaa se kaulahuivi ! Illalla on Fionnghualan läksiäiset joten silloin vallataan Lausanne ja sunnuntaina Geneveen tapaamaan lisää suomalaisia.