sunnuntai 5. syyskuuta 2010

4 viikkoa on jo mennyt

Perjantaina lähdin vauhdilla kohti Lausannea ja sieltä Cullyyn, tavattiin kaikki Lauran luona ennen ulosmenoa ja tehtiin meksikolaista, en ookkaaan ennen syönyt noin tulisia tacoja mutta hyvää oli ! Maggie oli askarrellut kaktuksen joka oli ruokailun keskipisteenä. Noin yhdentoista maissa lähdettiin kohti Lausannea ja sieltä Darlingsiin jossa viihdyttiin pari tuntia ja lähdettiin junalla kotiin 01.45 Riikan kanssa, au pairi genevestä, joka tuli meille yöksi. Meillä meinasi tulla vähän paniikki kun pari minuuttia ennen junan lähtöä meille sanotaan että pitää ostaa yölippu automaatista, en oo kyllä ikinä ennen ostanut ja mun mielestä se on tyhmä keksintö. Mutta junan nimi oli sentään pyjama-juna, se oli söpöä.



Nukuttiin huonosti yö, kokoajan heräiltiin ja kahdeksalta en enään saanut unta, kymmenen aikoihin lähdettiin morgesiin, haettiin kaupasta aamupalaa ja mentiin järvelle syömään. Lämpöä oli vaivaiset 30 C. Morgesissa oli kaiken lisäksi jokin kirjamessu ja torimyyjäiset, sairaasti porukkaa ja paljon happeninkiä.

Aamupala ja vauva joutsenia

Syötyämme lähdetiin Lausanneen, kierreltiin vähän kauppoja ja muhun iski kauhee shoppailuhimo mutta päätin että en saa ostaa mitään, maksimissaan aurinkolasit ja kaulahuivin. En ollut ostanut mitään vielä kun saatoin Riikan junaasemalle kahdelta. Mutta sitten päätin mennä viellä vähän kattomaan, huono päätös. Kaksi tuntia myöhemmin olin ostanut m.m farkut, paidan, neuleen, kaksi kaulahuivia, aurinkolasit... En tiedä missä vaiheessa tapahtuu virhearviointi koska mulla ei sitä rahaa oo. Ranskankurssin laskukin on tullut ja on maksamattomana tossa pöydällä. Onneks en ymmärrä millon siinä olisi eräpäivä, pitää kysyä, ja tienata rahaa.

Kotiin tulin kuudelta jolloin otin päikkärit, heräsin 20.10 ja päätin että en lähde ulos. Fionnghuala jonka läksiäiset piti olla oli kattonut koneenlähdön väärin ja oli aamulla lähettänyt viestiä että se olikin tänään eikä huomenna kun hän lähtisi eli lauantai iltana on jo englannissa. Muut oli vissiin kumminkin lähdössä ulos mutta mulla oli niin flunssanen, vanha ja väsynyt olo joten jäin kotiin ja söin maailman parasta riisiä ja lihaa. Ja sain pienen tietopaketin siitä että miten viiniä maistellaan ja haistellaan. Joten jos ranska ei onnistu kun tuun takasin niin toivonmukaan oon pro viininmaistelia:)

Nukahdin aika heti syömisen jälkeen ja heräsin 10.30 eli pitkät ja hyvät yöunet takana, tänään piti mennä Geneveen mutta joudun perumaan koko jutun. Nenä valuu, kurkkuun sattuu ja mun yskä vaan pahenee. Ajattelin kumminkin pian aktivoitua kohti morgesin rantaa ja istua siellä kun kerta ulkona on niin hieno keli. Raukka minä ja paranemesia mulle!

2 kommenttia:

  1. Shit, 4 veckor! Tiden går verkligen supersnabbt! E nog lite avis på vädret, här e de verkligen inte + 30.. Trist att du e sjuk, du måste försöka ta det li9te lugnt så att inte lunginflammationen upprepar sig.. Ha de bäst :)

    VastaaPoista
  2. Tack, skall försöka vila nu iallafall början av veckan. idag har jag sån migreeni så de känns som att huvudet faller av:<

    VastaaPoista