keskiviikko 25. elokuuta 2010

aurinkoinen keskiviikko, tikku ja täydellinen pannukakku

Eli eilen mentiin loppujen lopuksi vaan Lauran kanssa ulos, muut oli niin väsyneitä tai muuten vaan ei vastannut puhelimiin. Käytiin eka katsastamassa Bleu lezard mutta se oli enemmän ravintola niin mentiin yhteen paikkaan sillan alla joka oli maailman makein. Hassua kun tiistaisinkin täällä on aina niin paljon porukkaa ulkona. Istuttiin kumminkin tässä ulko pub/baarissa pari tuntia juttelemassa ja opetettiin mulle ranskaa, eilen opin sanomaan "kaksi, olehyvä, please, en puhu ranskaa enkä ymmärrä ranskaa"- ranskaksi, aika edistystä:). Kymmeneltä lähdettiin kävelemään junaasemalle, oli mukavaa kävellä sen sijaan että oltais otettu metro. Kotona olin 22.50.


Paikka missä oltiin 


Tänään heräsin 8.00 ja kävin kattomassa jos Nils on menossa kouluun, ja niinhän se oli eli sain mennä takaisin nukkumaan. Kello 9.00 joku kävi ovella koputtamassa mutta en kyvennyt reagoimaan, kello 9.30 joku kävi taas, tällä kertaa heräsin ja kävin kattomassa mutta oven takana ei ollut ketään. Menin takaisin nukkumaan ja sit kuuluu yläkerrasta kauheeta mölinää, no en voinut enään nukkua joten heräsin. Hassua kun tää talo itsessään pitää niin paljon ääntä, ehkä se johtuu kans siitä että yläkerran ikkunat on auki. No tein rauhassa aamupuuron (ihanaa) ja muuta en oikeestaan kerennyt tekemäänkään kun kello oli jo 11 ja piti valmistautua hakemaan Nils koulusta. 

Kello 12.30 myös Maxence tuli koulusta ja tänään sillä oli vapaa iltapäivä eli koulu oli ohi. Olin tehnyt kananugetteja ja pastaa (itse en ees syö tätä) ja kun se oli valmis niin molemmat pojat oli kadoksissa. Onneks talo ei oo tätä isompi ja pian ne oli alhaalla syömässä. Mikä ruokahalu! Laitoin uuniin 15 kananugettia ja ajattelin että sen on riitettävä 3 ja 8 vuotiaalle ja että siinä on ylikin. Meni alle 5 minuuttia niin kaikki nugetit oli kadonnut. Pastaa ne ei pahemmin syöneet. Sen jälkeen siivosin aktiivisena poikien huoneet, vessan ja oman huoneen. Oon varma että tää on taktikointia ku mulla on valkoinen lattia, imuroin ja pesen sitä kaks kertaa viikossa ku mua ällöttää ku siinä näkyy kaikki lika. Hyvä vaan !

Täällä on ollut tosikiva keli tänään, aurinkoista ja lähemmäs 30 astetta joten kahden maissa mentiin pelaamaan jalkapalloa koulun lähelle. Jalkapallon jälkeen haettiin jätskit, Nils on niin helppo koska oon tutustuttanut sen mehujäihin joten sille kelpaa aina sellanen (halpaa) mutta Maxence ei edes halunnut maistaa sellasta, se halus skittles jätskiä (kallista) jota en suostunut ostamaan koska se on sitäpaitsi enemmän karkkia kun jätskiä. (Oon niin hyvin tajunnu tän kuinka hyvin lapset toimii ilman liikaa sokeria) No sitten sovittiin kompromissinä että saa ottaa tuutin. Mentiin sitten puistoon syömään ne ja sitten ne jäi leikkimään. Kaikki hyvin kunnes puol kuudelta Nils tuli puoliksi itkien että sillä on pipi-sormi, tikku. Mentiin sitten kotiin ja mietin mielessäni kuinka saan sen tikun ulos kun se oli niin hysteerinen siitä että ei saa koskea. Kotona Nils oli silti tosireipas ja antoi mun nyppästä sen pinsetillä pois. 

Pojat ei vieläkään halunnut tulla sisään vaan ne jäi leikkimään naapurin takapihalle ja tielle joten mä menin myös ulos istumaan että pystyin pitää niitä silmillä. Naapurin täti tuli esittäytymään ja puhui jopa englantia ! Se kutsui mut kahville Nilsin kanssa niin lapset voi leikkiä ja me voidaan harjotella ranskaa. Eli nyt pitää nopeesti oppia kahvinjuonti, ihanaa kun ihmiset on niin hirmu mukavia, tulee tosihyvä mieli:)!

Työpäivän jälkeen en oo tehnyt mitään, maha on kipee ja kauhee väsymys. Perhe lähti kattomaan vauvaa jonnekkin joten mä sain tehdä ittelleni ruuan,  ja TADAA, tein maailman parhaimman pannukakun ! Näin vaan sitä oppii kun harjottelee. Nyt on tosin maha viellä kipeempi, toivon etten saa mitään yrjötautia.


2 kommenttia:

  1. Näyttää enemmän letulta kuin pannukakulta mutta todella herkullisen näköiseltä se silti näyttää. Hyvä, että kielitaitoon tulee kiinnitettyä huomiota; olen vähän huolestunut, että ranskaa et opi, kun puhut vain englantia; no osaathan jo sanoa ranskaksi, että et osaa ranskaa :), mikä on jo paljon

    terv
    isä

    VastaaPoista
  2. Se on tän paikan pannukakku, viisi kertaa paksumpi kun normaali lettu mutta siltähän se näyttää:) Mua kyllä harmittaa kun se ranskan kurssi alkaa vasta ens kuun 27 päivä, joten siihen saakka en opi paljoakaan. Osaan jo yksittäisiä sanoja sieltä täältä mutta en lauseita osaa muodostaa. Ajattelinkin soittaa koululle ja kysyä jos on jotain alkeiskurssia joka alkais pian johon voisin vaihtaa, kuukausi lisää on silti pitkä aika ilman kurssia.

    VastaaPoista