torstai 12. elokuuta 2010

Pannukakkua, numeronvaihto ja pettymys

Kaikki sujui hyvin Nilsin kanssa tänään, oli todella hyvällä tuulella. Aamupäivällä siivosin, imuroin ja pesin lattiat lasten huoneista ja omasta sekä siivosin meidän vessan. Lounaaksi tein pannukakkua. 

Se oli elämäni ensimmäinen pannukakku ja pakko sanoa että ei se ollut mitään jos vertaa isin omaan ! Muistelen että olen kuullut isin suusta että pannukakku on helppoa ja hyvää. Helppoahan se taikina oli tehdä, mutta se paisto! En tehnyt sitä pellillä vaan sellasella hassulla paistinpannulla niin että saatiin omat lätyt(pannukakut). Niistä ei tullut mitään kaunokaisia koska se kääntäminen oli niiiiin vaikeeta. Ja ei ne niin hyviäkään ollut, Nils tykkäsi. Mä oon tottunu enempään margariiniin ja sokeriin, noissa ei ollut laisinkaan. Lisäksi keittiö oli aika katastrooffi, kun käänsin pannukakkua niin samalla se taikina levisi hellalle ja kun se oli kuuma niin siihen jäi minipannukakut jotka oli palanut kiinni.


Oli kauheemman näkönen livenä ja tämä oli sen kaunis puoli, toinen puoli paloi:)

Käytiin ruuan jälkeen taas Morgesissa, käytiin vähän puistossa ja kierreltiin kauppoja. Totesin taas kuinka harmittavaa on asua näin kalliissa maassa. Kun tultiin kotiin syötiin välipala.

                        Perus sveitsiläinen poliisitalo, vähän eri kun vaasan betonimöhkö:D


Työpäivä meni nopeesti ja noi päiväretket on kiva tapa saada aika kulumaan ja samalla näkee uusia asioita. Tänään sain myös ekaa kertaa palvelua Englanniksi! Go Manor! (sveitsiläinen stocka) Myös bussikuski puhui englantia ja sanoi että Nilsistä ei tarvitse maksaa, aikasemmat on puhunu ranskaa ja ranskaksi on ollut pakko maksaa lastenlippu, pitää tarkistaa mikä on asian todellinen laita. 

Nyt työpäivän jälkeen oon tunnin tsempannu mun sveitsiläisen simkortin kanssa että saisin sen puheajan siihen minkä olin maksanut, nyt on toiminnassa elikkä suomalainen numero poissa käytöstä. Ja oon viettänyt ensimmäsien kotiillan tällä viikolla, en lähtenyt minnekkään, ihan kiva välillä. Varsinkin kun oon saanu kunnon flunssan, pitää toivoa että keuhkot kestää..:)


Pettymys tuli kun katsoin tilitiedot ja huomasin että viimeinen palkka ei ole vieläkään tullut Vaasasta, Zurichin junalippu olisi ollut 142 frangia. Olin ajatellut ostaa nyt jo puolihinta kortin joka on 150 frangia jolloin koko matkasta olisi tullut 221frangia (sen 150 frangia saan takaisin parin viikon päästä työnantajalta kun koeaika on ohi. Siihen ei todellakaan ole varaa. Eli ei Zurichiä tälle viikonlopulle, niin tylsää. Syötiin myös taas hyvin, ja söin mm pinaattia jota en ehkä ikinä ole syönyt noin paljaaltaan, sen kanssa jotain perunapiirasta, en ole varma. Uusi maa, uudet epänirsot ruokatottumukset!

Och Daniel, till julen då vi träffas kan jag dricka te med dej ! Jag som aldrig har gillat te dricker det nu varje morgon.. tänk vad dethär landet gör åt mej!

Nyt ajoissa nukkumaan, huomenna viimeinen työpäivä ensimmäisestä viikosta:)


2 kommenttia:

  1. :-) Äntligen en som förstår sig på att dricka te! Men det är ju inte utan att man blir orolig när man läser om allt du äter nuförtiden, är du säker på att du inte blev utbytt mot en klon någonstans på vägen mot Schweiz? Du var ju ganska trött, trots allt...

    VastaaPoista
  2. ja, min plan har funkat ! Jag håller mej så hungrig att jag äter allt som serveras:D

    VastaaPoista