maanantai 9. elokuuta 2010

hengissä ja vähän paremmilla fiiliksillä









Edellisen kirjotuksen jälkeen itkettiin kilpaa Nilsin kanssa kun sen piti herätä, ei tosiaan ollut mikään helppo tehtävä. Mun itku voitti ja luin sille satua 1,5h. Huomasin että se oli nukahtanut sohvalle joten vein hänet hetkeksi sänkyyn nukkumaan kun oli niin poikki. Yhtäkkiä mun käsille oksennetaan, ei muutakun poika nopeesti vessaan, käsien pesu, lakanoiden vaihto ja takasin nukkumaan. Pesin oksennuslakanat ja odottelin vanhempia kotiin.

Olin vähän huonolla tuulella mutta onneksi Jenni oli facebookissa ja kertoi mulle lapsenkasvatusten salat ja rohkaisi mua lähtemään muualle nyt illalla, Jenni ehdotti drinkkiä jossain pubissa mutta se ei kyllä toteutunut:D. Lähdin seikkailemaan bussilla Morgesiin, bussikuskit on jos mahdollista vielä enemmän kusipäitä kun vaasan bussikuskit. Nekään ei yllätysyllätys puhunu englantia mutta sain ostettua kahden vyöhykkeen lipun joka vaaditaan että morgesiin pääsee. Sit sain aloittaa jännittämisen osaanko hypätä oikeassa paikassa pois, koska en tosiaan tiennyt minne olin menossa.

Ihme kyllä osasin, yllätin itseni taas kerran , mutta bussipysäkin ympärillä ei ollu muuta kun mäkkäri. Kiersin PALJON ympärillä jotta löytäisin jotain mitä katsoa ja löysin sitten pienen sivukujan jota kautta pääsi pääkadulle (tästä lähtien hommaan kartan jokapaikkaan) pääkadulla oli paljon kauppoja mutta ne oli sulkenut jo 18.00 joten olin liian myöhässä. Oli kumminkin erittäin mukava päästä vähän muualle tästä kylästä. Sivukujan kautta löysin myös Genevesjöenille (Genevejärvelle?) oooooooooh niitä maisemia ! En viipynyt pitkään kun tajusin että kotimatkalla pitää ostaa lippu lippuautomaatista joten olisi hyvä olla siellä ajoissa koska ei ollut hajua miten sekään toimii, ranskaksi. Ei se ollutkaan niin vaikeeta ja pääsin takasin kotiin ja oikealle pysäkille takaisin.

Muuten voin sanoa että oon syönyt niin paljon hassuuksia täällä että äiti ja isä olisi ylpeitä ! En edes tiedä mitä kaikkea oonkaan maistanut. Strategiani on näin alussa pitää itseni niin nälkäisenä että söisin vaikka mustekalan jos se tuotaisi eteeni, toimivaa ! En viitsi heti alottaa nirsoilemista mutta jos jatkan näin niin yhtäkkiähän pystyn syömään vaikka mitä !

Huomenna voisin ehkä yrittää seikkailla Lausannen keskustaan, sinne vaaditaan toki bussi-metro-metro tie, eli hieman monimutkaisempi. Tai sit säästän sen lauantaille ja menen takaisin Morgesiin huomenna.


                    




Melkeen tuli vähän kotoisa fiilis maurista, mutta kotoisuuden pilaa se että se luultavasti lausutaan "mööööur"

4 kommenttia:

  1. Julia, jag älskar din blogg! Du är så rolig :)

    VastaaPoista
  2. :---D jos sä pärjäät sielä, niin mäkin pärjään Kuhmossa.

    VastaaPoista
  3. tack Hanna, jag älskar dej också;)!

    Hei, kuhmo kuullostaa katri oikein jännältä ! missä se on?:D

    VastaaPoista