maanantai 16. elokuuta 2010

Sadepäivä, kaksi lasta ja vapaa iltapäivä Lausannessa

Greatness!:)

Meni oikein hyvin päivällä, Maxence kuunteli hyvin mitä sanoin eikä ollut laisinkaan kaaosta. Ulkona satoi ihan hulluna, pitää ehkä ostaa sateenvarjo. Kuitenkin olin sellanen lapsenvahti jota itte inhosin pienenä ja sanoin että pleikkari pois päältä, nyt mennään ulos kävelylle:D En ikinä tekis mitään sellasta ittelleni joten en tiedä miks nytkään. Mutta lapset rupes menemään seiniä pitkin niin ajattelin että se olisi parempi. Ensimmäinen haaste oli saada kumpparit ja sadetakki päälle lapsille, taas tosi tekopyhää koska mullahan ei sellasia ollut. Mutta voin sanoo et olisin pukenu jos olis ollu ! Molemmat oli itte pukenu lenkkarit ja hupparin päälle mutta jouduin pilaamaan fiilikset ja kertomaan että niillä ei mennä ulos. Loppujenlopuksi ei paljoa vaadittu että molemmat oli sadevaatteet päällä valmiina lähdössä ulos. Voi miten nautinkaan tästä vallantunteesta.. ja siitä että mulla on melkeen "alaisia" jotka tekee niinkun käsken, musta tulee vielä joskus kunnon pomo:D Käytiin noin tunnin kävelyllä ja kun tultiin takasin lämmitin eilistä ruokaa mikrossa. Vähän fusk mutta en tajua miksei sitä söis kun oli niin paljon jäljellä:D

Ruuan jälkeen pesin ja silitin vähän vaatteita ja pojat leikki leegoilla ja kattoi vähän madagascaria jonka jälkeen syötiin välipalaa ja sitten perheen siä tuli kotiin ja sanoi että mä oon vapaa, se vie pojat Lausanneen. YEAHH !! 4 tuntia lyhyempi työpäivä tuntui aika mahtavalta, päätin silti että en mee niiden kyydissä vaan aijon harjotella junalla menemistä koska tosiaan viellä en oo onnistunut pääsemään suoraan enchandenista lausanneen vaan olen aina mennyt morgesin kautta. Onneks päätin harjotella koska menin oikeella junalla sekä sinne että takaisin, jeee!:) Sen sijaan että olisin mennyt bussilla morgesiin ja sieltä junalla joka siis kestää noin 40 minuuttia yhteensä otinkin nyt suoraan junan jolloin matka oli 6 minuuttia.



Lausanne oli mahtava, nyt pääsin myös tutustumaan vähän kauppoihin kun olin aukioloaikojen aikaan liikkellä, täällä on ihan  kakkaa kun kaikki sulkee jo kuudelta ja sillon mulla vasta loppuu työ. Ostin housut (tack mamma!). Toistan, ostin housut ! En oo ostanut tai käyttänyt housuja varmaan ainakaan 3 vuoteen mutta nyt on. Oli tarkoitus mennä starbucksiin juomaan maailman parasta ja kalleinta jääteetä ja blogata sieltä ( kiitos mun miniläppärin joka kulkee mukana jokapaikassa, kiitos isi!). Mutta molemmat starbucksit, jotka tiedän, oli täyttä täydempiä niin että ihmiset istui myös ulkona (edelleen satoi norsun kokosia tippoja) ja sen lisäks ihmiset jonotti sisällä istumapaikkaa joten skippasin sen, ens kerralla voisin suunnitella ajan toisella tapaa, ei kannata mennä sinne pahimmassa ruuhkassa 16-17 välillä.



Junaasemalla kävin vessassa, tää taitaa mennä vähän oudoksi mutta kerron silti. Eli siellä maksaa 2 frangia käydä (HULLUA) mutta se on safe&clean joten mielummin meen sinne kun viereiseen ilmaiseen. Koska tää safe&clean teksti sai mut vähän miettimään että onko muut sitten unsafeja ja millä tapaa.. noh. Anyway, siellä on töissä aina sama mies, se auttaa ihmisiä maksamaan jos ei ne osaa käyttää automaattia, sit se juoksee siivoomassa joka välissä ja on muutenkin tosi mukava. Aina sanoo hei ja näkemiin. No rupesin miettimään että kuinka kivaa nyt sitten on olla vessa-apulainen. Kuinkakohan se kertoo ammatistaan muille. "Ai moi, ei olla nähtykkään sitten alaasteen, mitäs teet nykyään? Mä oon lääkäri" "No hei, mä oon tota  junaaseman vessas töissä." respect!

Äsken söin tomaattikeittoa (så jag kan också nångång pröva på eran världens godaste Hanna&Daniel). Pian voisin lukea vähän himoshoppaajaa ja sitten mennä nukkumaan ja valmistautua huomiseen. Tällä viikolla pitäisi myös käydä ilmottautumassa ranskankurssille.

NIIN JA, tänään oli 12 astetta "lämmintä"!! perus 20 asteen ero tässä alle viikossa. Toivon todellakin ettei nyt jo ole syksy. Hrr

2 kommenttia:

  1. Åh jag vet inte om min soppa är världens godaste, men god är den ;-)
    Kul att läsa om hur du lär dig nya saker hela tiden. Jag känner igen lite hur det var i Skottland, allt kändes lite nytt och mysko och alla j*kla butiker stängde typ 17.30..
    Men starbucks, testa frappuchinon och moccan! Eller kanske tom en chaiteelatte (finns i isversion och varm) den är Danielsfavvo och även min (som då inte dricker te)

    Och du, skaffa Skype! Det vore kul att prata lite med dig också :-)

    Sköt om dig och håll dig till Safe&Clean wessan!

    Kram,
    Hanna

    VastaaPoista
  2. Det är verkligen surt med hur tidigt allt går fast. Jag skall försöka mej på dina förslag, måste försöka förfranska dom först för annars lär det bli svårt att få rätt;)

    Jag skall och ja skall, informerar när jag har fixat skype!:)Kramkram!

    VastaaPoista